QUÈ ÉS LA MEDITACIÓ? MEDITAR A BARCELONA, GRÀCIA.

Meditació gratuïta a Barcelona. Aprendre a meditar a Gràcia. Mindfulness

El significat de la paraula "meditació" genera sovint confusió i no sé correspon amb el que entenem com a pràctica de meditació. Meditar no és pensar. El malentès sembla que es va generar perquè els anglesos durant el període de colonització a l'Índia van denominar "metitation" a l'estat hieràtic que adoptaven els hindús durant les seves pràctiques ascètiques i devocionals. Però en les cultures asiàtiques, on s'ha mantingut viva la pràctica de la meditació fins als nostres dies, meditar no significa "pensar" sinó tot el contrari.

 

A Meditar a Barcelona, entenem la meditació com la pràctica de concentrar l'atenció en un sol objecte i aquietar els pensaments, calmar les emocions i silenciar els impulsos sensorials fins a aconseguir fer callar el pensament.

 

El terme meditació, així entès, és molt usual en les religions asiàtiques i en diferents tradicions espirituals en totes les latituds. L'origen d'aquesta mena de disciplines meditatives no és clar, però hi ha testimoniatges que acompanya als éssers humans des del principi de les civilitzacions fa almenys quatre mil·lennis.

 

Més enrere en el temps, en el marc de cultures tribals xamàniques, possiblement també existien pràctiques ancestrals d'aquesta naturalesa, però en ser cultures de tradició oral no és fàcil trobar testimoniatges.

 

Estem doncs, d'acord amb la hipòtesi d'alguns estudiosos, que la meditació és tan antiga com el procés d'humanització, i que ha tingut un paper fonamental en tots els processos de coneixement i desenvolupament humà, ja que la pràctica regular de meditar activa en l'ésser humà un estat de consciència més lúcid, empàtic i compassiu.

 

Sense estats de consciència propis de la meditació potser no s'hauria donat una visió conjunta de grup humà, ni s'haurien produït inspiracions, ni comprensions que han donat lloc a moments de progrés cultural, social i espiritual.

 

 

 

Meditar en Barcelona. Meditación en Nou Barris

Al llarg de la història i possiblement de la Prehistòria les comunitats de coneixement han girat entorn de la figura del savi, que era aquella persona, que en posseir major saviesa i lucidesa, podia donar millor resposta a les preguntes existencials i transcendentals que en les societats anaven apareixent, ajudant així, generació rere generació, a obrir camins per a l'esdevenir d'aquesta cultura.

En l'actualitat el coneixement apareix molt dividit en diferents especialitats, i encara que no es pretenguin donar respostes totalitzadores, la ciència continua donant respostes per a explicar molts fenòmens.

No obstant això, la consciència és la gran desconeguda, no es coneix bé com processa la memòria, què és una emoció, un sentiment, un pensament.... Existeixen cada vegada més mitjans tecnològics per a descobrir què succeeix en interior del cervell, i els canvis d'ones cerebrals que es donen en l'individu mentre medita ja es poden registrar. Ja es pot començar a parlar d'energia, de força, de prana, o de bioelectricitat.

Des de la nostra associació podràs aprendre tècniques de ioga i meditació mitjançant sessions de pràctiques i tallers gratuïts. Vine a aprendre a meditar a Gràcia, Barcelona

Assisteix a les nostres trobades i podràs aprendre meditació a Gràcia, Barcelona...oferim tallers gratuïts en grups presencials per a través de les nostres pràctiques conèixer com meditar correctament.

Meditar en Barcelona. Talleres de meditación en Gràcia