meditar A barcelona

Meditació gratis al Eixample, Barcelona

Qui som


Meditar a Barcelona som un col·lectiu que realitzem pràctiques regulars de treballs de desenvolupament personal i meditació. Des de la nostra associació Agora9B i de manera voluntària, oferim diversos tallers gratuïts, o amb petites aportacions voluntàries, per a aprendre a meditar al eixample i exercitar-se en el ioga.

En les nostres classes de meditació a Barcelona combinem procediments de diferents tradicions espirituals antigues, així com tècniques de concentració més recents com la meditació, el mindfulness i les visualitzacions.

El nostre objectiu és oferir, des d'una mirada humanista, eines perquè la pràctica de la meditació resulti fàcil, ajudi a desconnectar-te de la pressió i l'estrès que genera l'estil de vida actual, i a connectar-se amb un mateix des d'un pla existencial i vital.

 

Tallers de meditació a Barcelona . Meditar al Eixample

Taller de meditación. Meditar en  Barcelona. Tertulias meditación en Gràcia. Tipos de meditación

Beneficis de la meditació

Compartint experiència i coneixements amb els participis dels grups de treball, podràs adquirir efectives eines per a conèixer-te a tu mateix, per a aprendre a observar-te en el marc del dia a dia de la teva pròpia vida quotidiana.

Realitzant tan sols meditació 10 minuts diaris, podràs començar a aprendre a gestionar millor l'estrès, a no quedar-te tan atrapat en tensions quotidianes, a tenir major control emocional, a millorar en entusiasme i energia.

Començaràs a mirar-te una miqueta cap a dins mentre silencies la teva ment, i notaràs el gran estímul que es va generant en tots els sistemes corporals del teu cos, ment i esperit, podent gaudir en el teu món quotidià d'una major sensació de millora de l'estabilitat emocional, la salut en general, l'equilibri i l’alegria.

 

Aprendre a relaxar la ment, amb diferents tècniques de meditació mindfulness, t'ajudarà a millorar la relació amb la parella, amb la família, amics...etc., et serà més fàcil mantenir una actitud positiva davant les coses, i adquirir a poc a poc més energia, major capacitat d'atenció, i concentració, millorant la teva qualitat de vida des d'una òptica més integral i amb una actitud mes crítica davant el món.

Taller de meditación en Gracia. Meditar en  Barcelona.

Els nostres tallers de meditació a Barcelona els complementem amb moltes altres tècniques: minfulness, relaxació, tècniques psicofísiques del ioga, cursos de respiració, retirs espirituals, exercicis per a millorar l'atenció, exercicis de concentració, de visualització, meditacions guiades, tècniques d'observació i desenvolupament personal.

Els treballs es realitzen en grups, mantenint trobades regulars, amb enfocaments senzills i pràctics, comprensibles per a tots. Prenent com a referència la Filosofia del Nou Humanisme de les últimes dècades, estudiem de manera pràctica el funcionament del psiquisme, la transformació de les imatges mentals, la relaxació de les tensions corporals físiques, internes i mentals.

Donem gran importància a l'intercanvi sobre les experiències i registres personals que els participants descobreixen a mesura que avancen en les pràctiques.

Taller de meditación en Barcelona, barrio de Gràcia

Aprendre a meditar

Per a començar a meditar, és important trobar el moment que millor et vagi del dia, així et serà més fàcil convertir-lo en rutina; un lloc tranquil; roba còmoda; una postura correcta on els malucs estiguin relaxats i la columna vertebral estirada, sense sentir-se forçat, ja sigui assegut en el sòl, de genolls o en una cadira; una predisposició mental per a mantenir-nos fermes en el propòsit de governar, encara que sigui uns minuts, la nostra energia mental, que habitualment la tenim dispersa i acaba governant-nos a nosaltres.

També recomanem l'ús d'una llibreta de notes, on apuntar les dificultats, els avenços, comprensions, etc, que es produeixen durant el desenvolupament de les pràctiques. Les més habituals són: incomoditats físiques, divagacions mentals, sentiments, corrents emocionals, sensacions de pau, de contacte amb un mateix, comprensions.

Com meditar

Fixar l'atenció en un objecte, l'esquema corporal, un so llunyà, o la respiració són els suports més habituals que utilitzem a l'hora d'iniciar una pràctica meditativa. Existeixen molts altres suports atencionals com sentir sensació en el palmell de les mans, dits o gemmes, passar les comptes dels collarets o rosaris, cantar mantres o oracions, visualitzacions de formes, colors o mirar la flama d'una espelma.

El focus atencional, vindria ser com un pal major on fixem la nostra atenció, fins a entrar en nivells de concentració que ens portin a l'estat de meditació.

En iniciar-se en aquestes pràctiques és molt comuna que apareguin incomoditats físiques per mantenir la postura, o pensaments, sentiments o emocions no desitjats, que de sobte salten i ens atrapen la nostra atenció. És normal, a tots ens succeeix. En el moment el que notem que estem reaccionant a qualsevol mena d'incomoditat, hem d'evitar continuar enjudiciant, i per a això tornem la nostra atenció a la respiració, o al punt que tenim com a suport. La meditació ens ajuda a anar adoptant una actitud oberta abans de res el que succeeix, a observar sense enjudiciar, ni eliminar, ni modificar, simplement observar tot el que va succeint sense apegar-nos.

 

Meditar dia a dia

La meditació a poc a poc et va ensenyant a meditar.

La vida quotidiana ens porta a exterioritzar-nos, és una força centrifuga que ens treu del nostre centre.
Practicar uns minuts al dia la meditació ens ajuda a compensar aquesta tendència, és una força centrípeta, que ens retorna a estats de serenitat i calma. Treballar l'atenció ens permet ser espectadors dels pensaments i corrents emocionals en les quals habitualment quedem atrapats: odis, gelosia, ràbies, solitud, pors.... i que sense donar-nos tant de temps ens governen. Aquesta actitud d'espectador passiu, aquesta "consciencia testimoni" de tot el que va succeint mentre ens silenciem, a poc a poc ens va ajudant a "desagafar-nos" de tants continguts mentals que ens prenen i ens governen de manera tan irracional; i ens va retornant al nostre propi centre, des d'on tornem a prendre el comandament de nosaltres mateixos sense tanta dualitat. Treballar aquesta "consciència de si" en la vida quotidiana és una eina molt útil, perquè ens permet donar coherència a la nostra vida, ens permet que el que pensem, el que diem, i el que fem es vagi encaminant en una mateixa direcció. A mesura que aconseguim minimitzar la contradicció, el nostre centre de gravetat pren força.

Meditar a Barcelona per a relaxar cos, ment i cor. Meditació mindfulness al Eixample

Prova una classe meditació gratuïta per a aprendre a relaxar-te a Barcelona